padanie-vlasy-jeseň

Padajú vlasy na jeseň viac alebo je to mýtus?

Je to podobné ako v prírode – tak ako na jeseň padajú listy zo stromov aj ľuďom viac vypadávajú vlasy. Naopak na jar skoro vôbec nepadajú.
Mnohé výskumy a štatistiky potvrdzujú, že práve na jeseň ľudia strácajú najväčší počet vlasov.

Ja ale tvrdím: Vlasy viac PADAŤ NEMUSIA !

Prečo si to dovolím tvrdiť? Lebo viem počítať.
Životný cyklus vlasu počas 3 fáz (anagen, katagen a telogen) je cca 6-8 rokov. Keby mal vlas vždy na jeseň vypadnúť, nikdy by sa 8 rokov na hlave „nedožil“ 🙂
.

Prečo teda štatisticky vypadne najviac vlasov na jeseň?

Pretože príroda sa mení
a máloktorí z nás prispôsobujú jedálniček jesennému obdobiu. Je to čas, kedy sa energia otáča smerom dole (čo nám naznačujú práve padajúce listy stromov), ochladzuje sa vzduch, skracuje sa deň…
Z jedálnička by malo ustúpiť najmä ovocné smoothie, mätové čaje a ovocie, ktoré rastie hore na konároch. Naopak pribúdať má koreňová zelenina a plody rastúce na zemi (napr. tekvice).
To ešte nie je všetko.
Vlasová pokožka tiež reaguje na teplotné zmeny, extrémne jangová sťahujúca energia leta rýchlo ubúda a pribúda energia JIN. Tá je naopak rozťahujúca, uvoľňujúca. Pokožka sa teda viac rozťahuje, vlasové korienky nedržia už tak pevne a najmä po umytí hlavy zostáva veľa vlasov vo vani…
vypadavanie vlasov JIN

Vieme jesennému PADANIU zabrániť?

Samozrejme, inak by som nepísal taký dlhý článok 🙂
Základy čínskej medicíny, poznanie teórie 5 elementov a trochu logiky dáva zrejmý smer:

upravíme si jedálniček a pridáme vlasovej pokožke energiu JANG.

Kde zoberieme JANG energiu?

Proti sezónnemu padaniu vlasov  skvele účinkujú jangové kovy a byliny, ako ženšen, polygonum multiflorum, extrakty z klíčkov, či koloidné zlato, meď apod.
Namiešali sme ich do sady HairCell Therapy, ktorá je „univerzálna“ pre každý typ vlasovej pokožky (suchá, mastná, normálna).
Naviac ju môžete kombinovať s iným sadami The Garden, teda so Silver, Golden či White sadou, ak už niektorú máte doma…

Jesenná sada proti padaniu vlasov

Vyskúšajte a presvedčte sa,
že sa dá prežiť jeseň s hustejším porastom na hlave

Som rád, že ste sa dočítali až sem. Asi vás táto téma naozaj zaujala a vďačne vám preto poskytujem zľavový kód na túto sadu vo výške -10%. Neváhajte ho využiť, kým ešte platí (ak už neplatí, je žiaľ neskoro). Kód je: REM10TGX


Budem rád, ak si urobíte čas a napíšete mi, čo si o tom myslíte. Prípadne vaše otázky k tejto téme.
Ak si myslíte, žeby tento článok mohol byť užitočný pre niekoho z vašich známych a priateľov, zdieľajte ho prosím. Ďakujem.

Adrián M.
Adrián je tak trochu cvok, pokiaľ ide o vlasy. Vycestoval do Číny za ženami s najdlhšími vlasmi na svete, aby od nich získal tajné recepty dlhých vlasov. Tie sa stali základom vlasovej kozmetiky pod značkou The GARDEN. Potom študoval 2 roky u majstra na staré čínske bylinné zmesy a formule, aby spoločne navrhli doplnky výživy proti padaniu a na rýchly rast vlasov.” Je spoluzakladateľom projektu "expert_na_vlasy", kde momentálne pôsobí ako trichológ - špecialista na vlasy a vlasovú pokožku, ktorý diagnostikuje príčiny vypadávania vlasov, poškodenia či rednutia vlasov, ochorenia pokožky hlavy a venuje sa liečbe v závislosti na príčine.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracúvania osobných údajov.