Duolife tekutý keratín

Pravda o keratíne alebo prečo ma kaderníčky nemajú rady a mne to nevadí 😜

Nebudeme si klamať. Keratín je najpodstatnejšia zložka vlasov (80%). Nachádza sa aj v rohovej vrstve pokožky, nechtoch, chlpoch. U zvierat v perí, vlne, rybacích šupinách, pazúroch, kopytách, srsti či v pancieri korytnačky. Nájdeme ho iba u stavovcov.

V prírode nepoznáme rastlinný keratín (ani kolagén – info pre vegánov) aj keď niektoré kozmetické firmy uvádzajú v zložení rastlinný keratín – nedajte sa oklamať. Ide len o zmes hydrolizovaných aminokyselín pripomínajúcich zložením keratín. Naviac, rozpustnú vo vode, takže načakajte od nich „záchranu“ vlasov dlhšie ako do prvého umytia 😉

Najdôležitejšie uvedomenie pri snahe „opraviť“ poškodené vlasy zvonku rôznymi keratínovými kúrami je, že

VLAS (nad povrchom pokožky) JE MŔTVA HMOTA

To znamená, že sa nedokáže spojiť, trvalo naviazať a absorbovať do vlasovej štruktúry molekuly keratínu aplikovaného na vlasy zvonku.

Často dostávam otázku: Odporúčate brazílsky keratín?

ÁNO. Jednorázovo. Ak idete na stužkovú, ples alebo máte v sobotu svadbu a potrebujete vyzerať dobre na fotkách. 😉

Viem, že nás sledujú aj kaderníci a majiteľky vlasových salónov… Teraz ich asi naštvem, čo už. 😜
Inak NIE, neodporúčam. Z pohľadu trichológa hodnotím „natieranie“ keratínov, o-lá-lá-plexov a podobných kúr ako pokus o oživenie mŕtvoly. Okrem vyššie uvedeného prípadu (ples) sú to z pohľadu trvalého zlepšenia vlasov len vyhodené peniaze.

Prečo mám tenké jemné lámavé či až krepovité (žuvačkovité) vlasy?

Je to jednoduché. Keratín je nerozpustná bielkovina – vo vode. V silne zásaditých chemikáliach sa však rozpúšťa. Keď farbíte, odfarbujete, melírujete, robia vám trvalú a opakovane, odpláva kaderníčke do umývadla časť objemu vašich vlasov. Tie sa postupne stenšujú a vyzerajú ako „zastrúhané“ do špica (foto).

Takéto tenké vlasy s odplavenými kutikulami (ochranné doštičky na povrchu vlasov) potom rýchlo strácajú vlhkosť = vysušia sa. A čo je suché a tenké to sa ľahko zlomí. Teraz sme spolu odhalili „tajomstvo“ záhady – prečo sa mi štiepajú a lámu konce vlasov? 😨

Keď nefunguje keratín zvonku, tak ako?

ZVNÚTRA. Používanie resp. užívanie keratínu zvnútra mi ako jediné z pohľadu trichológa dáva zmysel. Čo až donedávna nebolo priamo možné. Doba sa ale mení. Vďaka istej americkej patentovanej technológii sa podarilo keratín dostať do tekutej podoby (solubilizáciou) tak, aby ho ľudské telo dokázalo vstrebať a použiť pri tvorbe vlasov vo vlasovom korienku.

Takto to potom zjednodušene vyzerá vo vlasovom korienku – vytvárajú sa nové keratinocyty (keratínové bunky), ktoré sa smerom k povrchu pokožky spájajú s melanínom (pigmet určujúci farbu vlasu) až stvrdnú na keratín.

Pri dostatku keratínu potom vlasy rastú v plnej geneticky danej hrúbke, sú objemnejšie, hrubšie a pôsobia hustejšie.

Tekutý keratín Duolife Hair Complex naviac brdzí padanie vlasov až o 86% – klinicky overené výsledky po 3-mesačnej kúre. Vlasy sú 10x silnejšie a 2x pružnejšie ako pred kúrou, majú výrazne vyšší objem a hustotu.

Odporúčate tekutý keratín, lebo ho máte v eshope?
Aby ste viac predali?

Je to presne naopak. Na eshope máme tekutý keratín a ďalšie doplnky ako chlorella, kolagén, organický jód… preto, lebo ich ODPORÚČAME. Stojím si za tým, že vlasom (nechtom, pokožke, hormonálnej sústave, štítnej žľaze, atď.) skutočne POMÁHAJÚ.

Robíme výber takých doplnkov, ktoré nám z pohľadu trichológov skutočne dávajú zmysel. A tie potom objednávame k nám na eshop, aby si ich záujemkyne mohli kúpiť na jednom mieste, dostali k nim správne pokyny a poradie používania spolu s vlasovou kozmetikou. A ešte aj ušetrili na poštovnom tým, že nemusia rôzne produkty hladať a objednávať z mnohých eshopov. Všetko kúpia na jednom mieste.

Takže mi ku krásnym zdravým vlasom stačí piť tekutý keratín?

Duolife KERATIN Hair Complex
mesačné balenie (750 ml fľaša)

Tekutý keratín je svetová novinka (6/2019) a nie je lacný. Bolo by preto hlúpe užívať ho samotný, ak máte upchaté vlasové vačky a chcete podporiť rast vlasov. Vlasy síce rýchlejšie rásť budú, ale budú tenké a jemné. Lebo na mieste, kde sa vlas tvorí a stvrdne, nemá dosť miesta (kvôli mazu). Bližšie tento jav popisujem v inom článku na blogu „Vy-čistenie vlasových korienkov za 2-3 mesiace“

Aby sme účinky tekutého keratínu teda maximalizovali, sú potrebné:

  • čisté vlasové vačky
  • čistá a hydratovaná vlasová pokožka
  • prekrvené vlasové korienky.

Len čistá a hydratovaná pokožka dokáže produkovať silné zdravé vlasy. Zbavená mazu, nečistôt, zvyškov laku, gélu či silikónu. To je jasné…

Čistotu zabezpečia prírodné šampóny, ktoré by mali byť rozdelené a prispôsobené typu vlasovej pokožky. Napríklad sada SILVER je určená na mastnú pokožku, GOLDEN na suchú pokožku a WHITE na normálnu pokožku hlavy.

A tretí bod: prečo zvýšiť prítok krvi ku korienkom?
Tekutý keratín sa po vypití dostane do krvi. Aby sme ho dostali ku korienkom, potrebujeme nepohyblivú, napnutú pokožku hlavy riadne rozhýbať a prekrviť.
K tomu boli vyvinuté aktivačné vlasové toniká s účinnnými bylinami na prekrvenie pokožky a aktiváciu korienkov (toniká Rapuncell SILVER, GOLDEN a WHITE).

Ako teda všetko spomenuté vhodne skombinovať?

Na zrýchlenie rastu vlasov a proti padaniu odporúčam nasledovné:

  • tekutý keratín vypiť na prázdny žalúdok ráno a večer
  • po 30 minútach naniesť na pokožku hlavy aktívne vlasové tonikum Rapuncelldobre vmasírovať do pokožky, aby nezostalo na nej
  • pokožku hlavy masírovať postupne na každom mieste 2-3 minúty
  • účinok tonika je silnejší po umytí hlavy (šampónom z rovnakej sady)
  • toniká nikdy nekombinujte s bežnými drogériovými šampónmi.

Dávkovanie doplnkov výživy a inštrukcie k používaniu kozmetiky pošleme na váš e-mail po objednávke, všetky informácie dostanete teda včas. Všetky doplnky sú vhodné aj pre kojacie a tehotné ženy.

Ak potrebujete ešte poradiť s výberov vhodnej kombinácie pre vaše vlasy a pokožku, neváhajte mi napísať cez túto stránku (kliknite na nej na žlté tlačítko „Chcem sa spýtať trichológa). Poradenstvo získate zdarma.


Budem rád, ak si nájdete čas a napíšete mi, čo si o tom myslíte, prípadne aj otázky k tejto téme.
Ak si myslíte, žeby tento článok mohol byť užitočný pre niekoho z vašich známych a priateľov, zdieľajte ho prosím.

Adrián M.
Adrián je tak trochu cvok, pokiaľ ide o vlasy. Vycestoval do Číny za ženami s najdlhšími vlasmi na svete, aby od nich získal tajné recepty dlhých vlasov. Tie sa stali základom vlasovej kozmetiky pod značkou The GARDEN. Potom študoval 2 roky u majstra na staré čínske bylinné zmesy a formule, aby spoločne navrhli doplnky výživy proti padaniu a na rýchly rast vlasov.” Je spoluzakladateľom projektu "expert_na_vlasy", kde momentálne pôsobí ako trichológ - špecialista na vlasy a vlasovú pokožku, ktorý diagnostikuje príčiny vypadávania vlasov, poškodenia či rednutia vlasov, ochorenia pokožky hlavy a venuje sa liečbe v závislosti na príčine.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracúvania osobných údajov.