vypadavanie vlasov zastavene

Vypadávanie vlasov zastavené, bodka.

2 tipy, ktoré pomôžu zastaviť vypadávanie vlasov.

Každý vlas rastie aby chránil, zdobil a jedného dňa vypadol.
Je preto normálne, keď denne vypadne 50-70 vlasov.

Čo je ešte normálne a čo už NADMERNÉ vypadávanie vlasov?

vypadavanie vlasov

klik 🙂

To vľavo na foto – po jednom umytí vlasov – už normálne nie je.

Prečo vlasy predčasne vypadávajú?
Prečo nedržia na hlave?

„PRELIATY TRÁVNIK“

Je teplý júnový večer. Celý deň pršalo. Aj včera. Vlastne už prší týždeň. Až doteraz, len pred minútou prestalo. Konečne sa dá vyjsť pred dom. Chcem sa prejsť po trávniku k hojdačke, ale trávnik je úplne premočený. Preliaty dažďovou vodou. Idem si odtrhnúť list púpavy pri chodníku. Chytám ju medzi prsty, potiahnem, a…
Ľahúčko vyťahujem zo zeme nie jeden list, nie dva… ale celý trs púpav aj s koreňmi.

Ani sa vlastne nečudujem. Veď pôda je rozvláčnená a rozmočená po dlhodobom daždi.

Prečo píšem o preliatom trávniku?

Pokiaľ je strava človeka založená na nadmernej konzumácii potravín ako sú cukor, káva so smotanou, sladkosti, oleje a tuky, jogurty s cukrom alebo ovocím a nadmerné množstvo surovej zeleniny a ovocia (hlavne tropického), k tomu litre vody denne, tabletky (áno, aj antikoncepciu), a trvá to mesiace, tak vlasová pokožka je ako PREMOČENÝ TRÁVNIK.

Všetky vymenované potraviny uvoľňujú z pohľadu tradičnej čínskej medicíny (TČM) silnú energiu JIN, ktorá je uvoľňujúca. A efekt extrémneho uvoľnenia v oblasti vlasovej pokožky som pre názornosť nakreslila.

vypadavanie vlasov JIN

klik 🙂

Dáva vám teraz prirovnanie k rozmočenému trávniku zmysel?

1. Tip pre vypadávanie vlasov – pôsobenie zvnútra:
OBMEDZIŤ UVOĽŇUJÚCU ENERGIU V STRAVE

Tento tip je logickým záverom príbehu o premočenom trávniku. Ak chcete znížiť vypadávanie vlasov a štiepenie končekov, obmedzte výrazne potraviny najmä zo spodnej polovice tabuľky:

padanie vlasov - priciny

klik:)

Tí, ktorí ma už poznáte viete, že som zástankyňa kompletného riešenia vlasových problémov. Teda ako ZVNÚTRA – cez úpravu stravy, tak aj ZVONKU – vhodnou vlasovou starostlivosťou.
Lenže po vypracovaní viac ako 30 tisíc vlasových testov z reakcií viem, že my ženy len ťažko meníme svoj jedálniček a niektorých návykov sa vôbec nechceme vzdať, napr. kávičky, že? 🙂
Hľadala som preto také ingrediencie do vlasovej kozmetiky, ktoré pomáhajú účinky uvoľňujúcej energie JIN znižovať. Teda pôsobia opačne = sťahujúco, aby vlasy pevnejšie držali.

A našla som. Výluh z kôry chinínovníka, ktorý pôsobí na vlasovej pokožke sťahujúco. Opačne ako uvoľňujúca energia JIN. Áno, píšem o energii JANG.
Takže…

2. Tip pre vypadávanie vlasov – pôsobenie zvonku:
PRIDAŤ SŤAHUJÚCU ENERGIU NA POKOŽKU KU KORIENKOM VLASOV

posobenie JIN na vlas - chinin

Pre ľahšiu predstavivosť som k tomu nakreslila druhý obrázok, ktorý zobrazuje pôsobenie prírodného chinínu aplikovaného na pokožku vlasov. Chinín sa vstrebáva cez vlasovú pokožku, znižuje pôsobenie nežiadúcej uvoľňujúcej energie a okrem toho spôsobuje zvýšenie mikrocirkulácie a spevnenie vlasových vačkov. Tým súčasne podporuje rast vlasov.

Výsledok používania prírodného chinínu si pozrite na jednej zo správ, ktoré dostávam –  na obrázku vpravo.  

Pri chinínovej kozmetike ale opatrne s chemicky upraveným chinínom (v zložení označovaný ako Quinine HCl Dihydrate), orientujte sa na šampóny a toniká červenohnedej farby, ktoré obsahujú naturálne výluhy z kôry chinínovníka bez chemických úprav. Bezfarebný chinín je chemicky upravovaný.

Vďaka skúsenostiam a vlasovým testom viem, že chinín nefunguje vždy na 100%. Pokiaľ vás trápi lupienka, psoriáza vo vlasovej pokožke, lupiny, vlasové šupiny alebo máte veľmi suché vlasy a citlivú pokožku, odporúčam URČITE venovať sa najskôr riešeniu tohto problému a až potom padaniu vlasov. Padanie je totiž často dôsledkom práve vymenovaných problémov.

Čo je pre konkrétne vaše vlasy, vlasovú pokožku a riešenie vášho vlasového problému to najlepšie zistíte, ak si urobíte nižšie BEZPLATNÝ VLASOVÝ TEST. Je to minútový dotazník, ktorého výsledky vám zašlem do 24 hodín. Získate prehľad o tom, čo vaše vlasy potrebujú zvonku aj zvnútra a ako dať do zdravej kondície vlasovú pokožku.

Tu začína cesta ku krásnym a zdravým vlasom.

Chcete vedieť čo vaše vlasy potrebujú?
Kliknite sem >> VLASOVÝ TEST ZDARMA<<

Ak vám hlavou ešte prebehli akékoľvek otázky na tému vypadávanie vlasov, neváhajte mi napísať mail alebo komentár nižšie. A ak sa vám článok páčil a myslíte si, žeby o ňom mali vedieť aj vaši priatelia, zdieľajte ho prosím na FB.

Ďalšie zaujímavé odkazy:
http://blogy.selekcia.sk/armen/vyuka/tradicna-cinska-medicina-%E2%80%93-cast-2-%E2%80%93-ucenie-o-jin-jangu/
http://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/what-eat-healthy-hair
http://drlwilson.com/articles/yin%20yang%20healing.htm

Eva N.
Eva N. sa od roku 2010 intenzívne zaoberá problematikou ženských vlasov. Študovala staré recepty našich babičiek ako i východné medicínske prístupy k vlasovej problematike. Presadzuje kombináciu pôvodných receptov s prírodnými modernými prípravkami. (v súčasnosti pod značkou Eva N. už pracuje tím viacerých poradcov)
Komentáre
  1. Zuzans Ledajova píše:

    Dobry den.Chcela by som vediet co by som mala vediet , alebo robit ked.vlasy vypadavaju na hole mapy..plochy dg znie alopetia areata.Dakujem.

  2. Alena Piršelová píše:

    prosím niečo proti vypadávaniu vlasov ,dakujem

  3. lenush píše:

    Zdravim. Chcela by som sa spytat na radu. Co presne a ako sa mam stravovat ked mi padaju vlasy i ked ich mam dost huste lebo mam kucerave vlasy ale strasne pomaly mi rastu dakujem za odpoved

    • Eva N. píše:

      Neviem takto od klávesnice reagovať, potrebujem viac informácii. A práve preto ponúkam na stránke ZDARMA vlasový test a diagnostiku podľa 5 elementov… urobte si prosím tento test na stránke „PONUKA“ hore v menu a odpoviem Vám potom mailom do 24h 🙂 Ďakujem.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracúvania osobných údajov.