Starostlivosť o vlasy podľa ich typu

Robíte čo je vo vašich silách, skúšali ste už všetko možné a napriek tomu vás vaše vlasy stále trápia?
Vlasy bez života a vy napriek všemožnej snahe nedosahujete želané výsledky?

Možno ste len nesprávne určili typ svojich vlasov. Na správnu starostlivosť o vlasy však nikdy nie je neskoro.

Máte suché vlasy?

Ak vlasom chýba potrebná vlhkosť, môžu sa narušiť v strednej vláknitej časti vlasu a sú potom krehké, zoslabnuté, ľahúčko sa lámu a štiepajú, pretože stratili elasticitu. Suché vlasy sú často následkom psychickej záťaže, choroby či zle vyváženej stravy. Ak je to váš prípad, je vhodné dočasne zvoliť kratší účes alebo masívne hydratovať. Ako? suche vlasy mastne vlasy normalne vlasyDoprajte vlasom čo najčastejšie vlasové kúry a zábaly, doporučuje sa používať denne vlasový balzam. NIKDY ICH NEROZČESÁVAJTE V MOKRÉ!
Nedoporučujú sa samozrejme natáčky, vynechať treba žehlenie vlasov (nad teplotu 120°C) či fénovanie horúcim vzduchom. Na pravidelnú umývanie vlasov sú vhodné šampóny s regeneračnými účinkami a podporou elasticity. Z domácej lekárničky je vhodná esencia z levandule lekárskej, výluh z koreňa lopúchu a olejový zábal z pšeničných klíčkov.

Máte mastné vlasy?

Tak potom trpíte zvýšenou tvorbou kožného mazu vychádzajúceho z mazových žliaz vo vlasovej pokožke. Každý vlas má jednu mazovú žliazku. Mastné vlasy sú veľmi ťažko tvarovateľné a obtiažne sa upravujú do želaného tvaru. Pri mastných vlasoch sa často stretávam s lupinami a podráždenou pokožkou vo vlasoch. Aby to nebolo také jednoduché 🙂 Tento typ vlasov preto vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Pri podráždenej pokožke je logické použitie šetrných šampónov, ktoré ju zbytočne nedráždia. Ak používame kondicionér, tak výlučne na konce vlasov, nezaťažujeme zbytočne korienky vlasov a vlasovú pokožku. Na používanie stylingových prípravkov môžete zabudnúť. A fénovať len pri nastavení nízkej teploty vzduchu. Z domácej lekárničky je vhodná najmä žihľava, ale i šalvia a podbeľ lekársky.

Máte normálne vlasy?

Zdravé normálne vlasy sú lesklé, hebké, pružné. Končeky vlasov sú bez poškodenia. Vlasy sa nelámu ani sa nemastia. Dobre držia tvar. Je to váš prípad? Ako vhodná starostlivosť o vlasy sa doporučuje používať vlasové prípravky s vyživujúcou zložkou, ktorá má hlavne ochranný účinok voči škodlivým vonkajším vplyvom. Z domácej lekárničky sú vhodné byliny ako žihľava, ruža, petržlen, aloe či púpava lekárska.

Máte z každého rožka troška? 🙂

Aj to sa občas stáva, ale bežne sa stretávam s mastnou vlasovou pokožkou a suchými vlasmi, veľmi jemnými lámavými vlasmi s mastnými, či suchými lupinami. Sem tam lupienka, psoriáza a vážnejšie ochorenia vlasovej pokožky. Keď sa pozeráme na vlasy z pohľadu tradičnej čínskej medicíny ako na „vizitku“ celkového zdravotného stavu či vitality človeka, tak je asi zrejmé, že ťažšie stavy iba zmenou šampónu nevyriešime… 😉

Keď chceme mať zdravé a pevné vlasy, je potrebné ich predovšetkým vyživovať zvnútra, teda cez vlasové korienky. Strava a jej zloženie výrazne ovplyvňuje ich kvalitu. A ak ku správnej strave pridáme vhodnú starostlivosť o vlasy kozmetikou s minimálnym množstvom chemických látok a jednu dôležitú ingredienciu (tú prezradím v závere stránky), tak výsledkom budeme veľmi milo prekvapené…

A chcete spoznať dôležitú ingredienciu, ktorá ZARUČENE pomáha pri všetkých typoch vlasov? 😉

>> Chcem vedieť, ktorá ingrediencia to je ! <<

Eva N.
Eva N. sa od roku 2010 intenzívne zaoberá problematikou ženských vlasov. Študovala staré recepty našich babičiek ako i východné medicínske prístupy k vlasovej problematike. Presadzuje kombináciu pôvodných receptov s prírodnými modernými prípravkami. (v súčasnosti pod značkou Eva N. už pracuje tím viacerých poradcov)
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracúvania osobných údajov.