Kto je Eva N. - celý príbeh...

Som vlastne veľmi podobná väčšine z vás. V čase, keď žena dospieva, má akúsi vnútornú potrebu odlišovať sa od iných, vystúpiť z davu, aby pritiahla čo najviac pohľadov a získala maximum vykrútených krkov mužskej časti populácie. Zaujať najlepšie tým, čo najviac vidno, že?

Samozrejme v 15 rokoch mi moja farba vlasov nevyhovovala, a tak som začala s farbením, odfarbovaním a zase farbením.

 Nevyhovoval mi ani tvar vlasov, a tak som vlasy fénovala denne horúcim vzduchom a pálila ich  žehličkou. Veď keď chcem mať najrovnejšie vlasy v meste, tak vydržím to škvarenie a trochu smradu zo zhorených vlasov, nie?

Po asi 2-3 rokoch mi vlasy začali viac padať a akosi prestali rásť. Nechápem prečo, keď som sa o ne tak vzorne starala? Žeby im vadilo fajčenie, zadymené bary a diskotéky? No, proste nerástli...

Nevadí, stačilo sa posťažovať kámoške a hneď sa našlo riešenie. Jej ďalšia kámoška má nadpojené vlasy až po pás, juchú! Išlo sa teda hneď predlžovať - našla som liek na moje nerastúce vlasy s veľkým uspokojením. Prvý pokus bol keratínovou metódou. Za tepla sa nové vlásky pekne pripečú na existujúce. Paráda! Po roku a pol som ale zistila, že existuje nová lepšia predlžovacia metóda, ktorú musím vyskúšať.

Takže, jedny vlasy dole, krátka pauza a už som bola objednaná na \"euroloky\" do Bratislavy. Wow - mám najnovšiu metódu a o 55 cm dlhšie vlasy (len dúfam, že mi tento mesiac vydá ešte aj na nájomné)...

Časom mi ale vlasy trochu povyrástli (alebo sa povyťahovali od korienkov?) a keď sa ma priateľ spýtal, čo by mi mal Ježiško tento rok priniesť, poslala som ho (Ježiska:) do Ruska pre nové pravé ruské vlásky. A tak poďme po sviatkoch prehodiť hrivu. Lenže...

Po necelých 2 mesiacoch mi po bežnom umytí vlasov zostal celý pramienok vlasov vo vani. Asi povolil eurolok a odpojili sa mi ruské vlasy, napadlo mi ako prvé. No spolu s ruskými aj slovenské - moje vlastné 🙁 A pekne od korienkov. No kokos! Niekde mi asi budú chýbať... Ale dalo sa to zamaskovať susednými pramienkami a tak som sa uspokojovala, že to bola určite len náhoda. Nebola. Po ďalšom umývaní ďalšie dva pramienky vo vani.

Do prdele, tak toto je už trochu veľa. A z prednej časti hlavy nad uchom smerom k čelu. Tak toto už nezamaskujem. Óu shit! Rýchlo všetko dole... A čo teraz? Dva roky som bola za herečku s dlhou bloňdavou hrivou a teraz zmoknuté kura? Veď predsa musí existovať nejaká šetrná metóda.

Predlžovanie páskami? ÁNO-ÁNO! Kedy máte najbližší voľný termín? Super... Táto metóda mi na hlave vydržala 3 mesiace. Takže dole a vrátime sa zase k predošlej... A viete čo? Teraz aj nafarbíme, je čas na zmenu. Ako najtmavšie by mi to mohlo chytiť? Tmavohnedá? Skvelá farba. V tom čase mi to prišlo ako idéalna zmena. Po 3 mesiacoch mi už liezla na nervy. Ako blondýna som predsa len vyzerala lepšie. A prečo mi zase zostali 2 pramene vlasov vo vani? POMÓÓÓÓÓC!!!

Vtedy som bola neskutočne sklamaná a nešťastná - dnes som za tieto skúsenosti rada. Dostala som sa do situácie, kedy som si uvedomila, že musím začať pestovať svoje vlastné vlasy, ktoré mi po rokoch pokusov zostali riedke, slabé a krátke - ledva po uši. A vzadu rozstrapatené ako 10 ročná ciroková metla v dennej prevázke. No napojiť sa už nič nedalo, ani zahustiť. Proste nič. S veľkým rozčarovaním a ešte väčšími slzami v očiach som si uvedomila, že mi nezostáva nič iné, len trpezlivo čakať. Čakať na vlastné... Kým vyrastú a zhustnú.

\"expertMoja vrodená netrpezlivosť mi otvorila novú kapitolu môjho života naplnenú hľadaním, čítaním kníh, prezeraním diskusných fór domácich i zahraničných, nakupovaním a skúšaním, skladaním si \"vlasového puzzle\" - teda čo s čím, ako a prečo súvisí. Prišlo na rad i skúmanie vlasov v 200-násobnom zväčšení pod mikroskopom, semináre a tréningy s odborníkmi na stravu, čínsku medicínu a orientálnu diagnostiku.
Kurzy o tom, ako si zostaviť domácu lekárničku, a ktoré záhradné bylinky riešia aký problém. Konzultácie s trichológom a neskôr i školenia... V predošlých dvoch vetách sú zhustené viac ako 4 roky môjho života.

Táto trpkými skúsenosťami poučená mladá žena už viac nedá na hlavu hocičo v krátkych intervaloch, ale s rozvahou a opatrne. A teší sa z každého nového vlasu a každého milimetra do plusu. Dlhé mesiace až roky štúdia, vzdelávania sa, nedôvery k reklamám, hľadania faktov, skúšania účinnosti, cestovania, konzultovania, testovania a spoznávania... Logicky nasledovalo ukončenie sponzoringu tabakových firiem, úprava stravy, životného štýlu a kompletná výmena poličiek v kúpelni nielen s vlasovou kozmetikou.

Dnes už viem a chápem, prečo žena môže mať časom viaceré typy vlasov, prečo môžu byť vlasy suché ale pokožka hlavy mastná, prečo časté a agresívne odmastňovacie šampóny ešte viac zvyšujú produkciu mazu. Dnes vidím jasne, kde som robila chyby a uvedomujem si ich následky. Toto všetko ma doviedlo k vnútornému pocitu potreby podeliť sa o moje skúsenosti a vedomosti s kamarátkami, známymi. Môj brat vo svojich 40-tich rokoch znovu začína používať hrebeň.

Viac ako 126 pozitívnych reakcií na mojom FB profile za štyri mesiace ma utvrdilo v tom, že už je ten správny čas posunúť všetko získané smerom k vám, ktoré sa buď nachádzate tam kde ja pred rokmi alebo zápasíte s bežnými problémami vlasov. Nemusíte skúšať všetko, testovať a objavovať.

Mojim cieľom je pomôcť čo najväčšiemu počtu žien mať zdravé a krásne vlasy, ktoré budú prirodzenou ozdobou nás žien. 

Vďaka nim sa budeme cítiť sebaisto, príťažlivo a budeme skrášľovať cesty, po ktorých kráčame...

"Každá žena si zaslúži krásne zdravé vlasy." (Eva N.)

Eva N.

expert na vlasy
Eva N. sa venuje vlasom už takmer 30 rokov (svojím:) Od roku 2010 sa hlbšie zaoberá problematikou ženských vlasov. Študovala staré recepty našich babičiek ako i východné medicínske prístupy k vlasovej problematike. Presadzuje kombináciu pôvodných receptov s prírodnými modernými prípravkami. (v súčasnosti pod značkou Eva N. už pracuje tím viacerých poradcov)
A ešte som vám zabudla napísať, že pri každom umývaní vlasov, tak som mala ruku plnú vlasov. A teraz? Teraz mi pri umývaní vypadnú možno 3 vlasy, nakoľko mám sprchový, viem si to sledovať. Som fakt nadšená a veľmi odporúčam!!! Veľké ĎAKUJEM. Moja dilema sa konečne skončila 🙂 - cítim sa šťastná
Andrejka Len T.zákazníčka