masážna kefa s medenými hrotmi

Kefa na vlasy? Neuveríte…

Často ste nás žiadali o odporúčanie vhodnej kefy na vlasy. Padali otázky, či sú lepšie mäkké štetinky alebo tvrdé hroty, či drevenné, plastové, kovové – husté, riedke?

Dnes už pre vás máme odpoveď. Hľadali sme niečo, čo by aj z trichologického pohľadu dávalo zmysel a prinášalo hodnotu nielen vašim vlasom ale aj pokožke. Ani diviačie chlpy, ani drevenná kefa z bio/eko/tropického dreva nedá vlasom a pokožke čo potrebuje. A nemusí mať ani cenovku, z ktorej sa vám zatočí hlava.

Našli sme pre vás vlasovú kefu, ktorej účinkom nebude chcieť najskôr uveriť, pretože:

  • masíruje pokožku hlavy
  • posilňuje vlasové korienky
  • zabraňuje tvorbe lupín
  • vytvára antibakteriálne prostredie na pokožke
  • má protizápalové účinky
  • uvoľňuje napnutú bolestivú pokožku hlavy
  • podporuje prirodzenú pigmentáciu vlasov = pôsobí proti šediveniu
  • je vhodná pre ženy, mužov aj deti…

Znie to až neuveriteľne? 🤔

Možno áno, kým sa nezoznámime bližšie s jej tajomstvom. Vybrali sme pre vás totiž kefu na vlasy s tvrdými hrotmi obalenými špeciálnym popraškom s obsahom medi. Meď sa používala na liečebné účely už v starovekom Egypte, Grécku a Ríme, rovnako ako aj v dávnej Aztéckej civilizácii.
Už dávno nie je tajomstvom, že meď zabraňuje množeniu baktérií, vírusov, plesní a iných mikroorganizmov na pokožke, obmedzuje vznik nepríjemného pachu. Meď je dôležitým minerálom pre zdravú pokožku, stimuluje tvorbu krvi aj kolagénu.

Ďalej sa podieľa na stavbe kostí, činnosti centrálneho nervového systému. Je súčasťou kolagénu, bielkoviny, ktorá je dôležitou časťou kože, kostí a spojivových tkanív. Okrem súčinnosti so zinkom pôsobí spoločne so železom pri krvotvorbe. Tiež sa podieľa na tvorbe farbiva vo vlasoch – melanínu. Ďalej sa napríklad uvádzajú jej protizápalové účinky či podiel na zmierňovanie kŕčov.

Nosenie medených šperkov priamo na pokožke je už viac ako 100 rokov populárne pri liečení mnohých ochorení, vrátane artritídy.

Nedostatok medi môže byť príčinou javov ako šedivé vlasy, vrásky na koži, kŕčové žily a ovisnutá pokožka, a preto je meď v poslednom čase označovaná ako „Prameň mladosti”, práve kvôli schopnostiam zlepšiť elasticitu vlákien kože, zlepšiť pružnosť pokožky a protivráskovým účinkom. Dokáže aj zmeniť šedivé vlasy späť na pôvodnú farbu.

Či už je meď aplikovaná lokálne zvonku na pokožku, napríklad masážou pokožky hlavy touto kefou, alebo vnútorne potravou, lekárske texty starovekého Egypta, Ríma či Grécka až po moderné lekárske zistenia poukazujú zhodne na prospešné účinky medi na ľudský organizmus. Meď bude aj súčasťou budúcich vylepšených receptúr vlasovej kozmetiky The GARDEN.

A pre pánov možno stačí informácia, že kefa na vlasy je darčekom, ktorý poteší každú ženu. 😉


“Na vlasoch nešetri. Mysli na to, že ich nosíš stále so sebou.”
Adrián M., trichológ

Adrián M.
Adrián je tak trochu cvok, pokiaľ ide o vlasy. Vycestoval do Číny za ženami s najdlhšími vlasmi na svete, aby od nich získal tajné recepty dlhých vlasov. Tie sa stali základom vlasovej kozmetiky pod značkou The GARDEN. Potom študoval 2 roky u majstra na staré čínske bylinné zmesy a formule, aby spoločne navrhli doplnky výživy proti padaniu a na rýchly rast vlasov.” Je spoluzakladateľom projektu "expert_na_vlasy", kde momentálne pôsobí ako trichológ - špecialista na vlasy a vlasovú pokožku, ktorý diagnostikuje príčiny vypadávania vlasov, poškodenia či rednutia vlasov, ochorenia pokožky hlavy a venuje sa liečbe v závislosti na príčine.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohto komentára. Zásady spracúvania osobných údajov.