Pravidelne žehlíte vlasy a lámu sa čím ďalej tým viac? Mám pre vás radu.

Už o minútu budete vedieť, ktorý olej a vlasový balzam dokáže či nedokáže
spoľahlivo ochrániť vaše vlasy pred vysokou teplotou žehličky.

Nie som zástankyňou žehlenia vlasov, lebo môže trvalo a nenávratne poškodiť vlasy. Existuje ale spôsob ako vlasy žehliť šetrne.

Veľa najmä mladých žien berie žehlenie ako samozrejmý rituál \"vyrovnávania\" vlasov. Keď uvidíte štruktúru vlasu poškodeného častým žehlením pod mikroskopom, možno sa na žehlenie začnete pozerať inak 😉

zdravý (vľavo) a poškodený vlas (vpravo)

často žehlený vlas - detail zlomu

Je jasné, že takto poškodený vlas už \"neopravíme\". Podobne ako zlomený necht. Len odlomiť a čakať, kým dorastie nový... 
Dobre, ale za koľko mesiacov (rokov) vám vyrastie nový zdravý vlas? Nie je lepšie lámaniu predísť?

Ako vlas pred vysokou teplotou ochrániť?
Najlepšie olejom, ktorý má tzv. \"teplotu prepálenia\" (smokepoint) vyššiu, ako je teplota žehličky. Všeobecne sa pri zdravých a pevných vlasoch odporúča nastavovať teplotu žehličky max. do 200°C. Niektorí rozumní výrobcovia viac ani nedovolia. 

Dievčatám často odporúčam vlasový balzam s obsahom oleja zo sladkej mandle, ktorý má bod prepálenia až 216°C, aby ho bolo možné používať aj ako ochranu vlasov pri žehlení...

Napríklad ricínový olej vydrží len 200°C, kokosový 177°C, konopný 165°C, panenský olivový len 160°C - čiže sú ako ochrana pred žehlením nevhodné, aj keď sa v mnohých domácich receptoch uvádzajú.

Ďalej je vhodné si uvedomiť, že:

olej na vlasy

Ako zistím či je môj vlasový olej vhodný?
Jednoducho.
Ak sa vám po aplikácii oleja či vlasového balzamu pri žehlení začne dymiť z vlasov, znamená to, že váš olej má nízku teplotu prepálenia alebo vaša žehlička je nastavená na príliš vysokú teplotu. Dajte vlasom pauzu a pokračujte s nižšou teplotou žehličky (určite pod 200°C) alebo doprajte vlasom kvalitný balzam na vlasy.
Naviac jemné vlasy by sa mali žehliť na teplote max. 120°C.

Je skutočne dobré, pokiaľ sa rozhodnete venovať svojim vlasom včas. To väčšina žien bohužiaľ nerobí, a keď sa vlasy začnú lámať a padať, väčšinou je už neskoro. Vždy totiž hovorím ženám:

A tie, ktoré si nechajú poradiť, mi potom po čase píšu takéto maily:

kliknutím sa foto zväčší

recenzia The Garden - white hair cream balzam zense goji

kliknutím sa foto zväčší

recenzia the garden sampon a balzam white hair cream zenšen goji

kliknutím sa foto zväčší

Dobrý deň Velmi pekne dakujem za záujem a priradennie do Gold klubu. Zasielam odpovede na vaše otázky: Balik mi už prišiel a je uplne v poriadku Obal je velmi zaujímavý a praktický svojou velkostou, tým že dosť cestujem uvítala by som aj cestovne balenie Voňa je príjemná a vobec nie je draždivá, veľmi svieža Narába sa s nimi veľmi jednoducho ako som spomenula už vyšie sú veľmi praktické Prvy dojem je super už po pár použitiach cítim, že mám vlasy jemnejšie a kvalitnejšie Pekný zvyšok večera

kliknutím sa foto zväčší

som vas som slovensky
0
žien
ho už vyskúšalo

Ak vás táto stránka zaujala,
dajte jej "Páči sa mi" alebo"ZDIEĽAŤ".  
Možno spolu pomôžeme ďalším, ďakujem... 😉 

Bolo by pre vás zaujímavé získať 3 v jednom - teda kondicionér na rozčesávanie, hydratant suchých koncov a ochranu pred žehlením a ešte ušetriť za dvojbalenie 6%?